Oprichters Energie.be - Bart & Tom

Onze visie op de energiemarkt

Eerlijker, goedkoper, eenvoudiger en groener.

Bart Feyen en Tom Van Den Bosch hebben samen 10 jaar in de energiemarkt gewerkt. Zij weten maar al te goed hoe het er aan toe gaat. En wat ze daar zagen vonden ze niet bijzonder goed. Dat is ook de belangrijkste reden dat Bart en Tom beslist hebben om Energie.be op te richten. De klantenbelevenis kan beter! 

Tijdelijk goedkoop 

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier, worden klanten vaak gelokt met (tijdelijk) goedkope contracten. Inderdaad, tijdelijk goedkoop omwille van een promotie die een duur tarief verbergt. Of omdat het gekozen tarief niet langer dan één jaar geldig is, waarna het verlengd wordt op een veel duurder contract.

Jaarlijks veranderen van energieleverancier 

Op zich is dat geen probleem. In het eerste jaar ben je, dankzij een korting, zeker van een goedkope deal. De meeste mensen weten ook, als ze uiteindelijk niet teveel willen betalen, dat ze ieder jaar opnieuw moeten veranderen.  

Maar … niet veel mensen zijn daar mee bezig. Geef toe er zijn interessanter zaken waar iemand zijn tijd aan kan besteden! Daarom vergeten velen op tijd te veranderen, waardoor ze hun promotie de periode nadien dubbel en dik terugbetalen. 

FEIT: 2,2 miljoen gezinnen betalen vandaag een tarief dat bij de 10 duurste tarieven behoort.

Zo blijkt uit onderzoek van de de CREG, de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas. Geen wonder dat Belgische gezinnen klagen over hun energiefactuur.

De trouweklantenboete 

Omdat de energiemarkt zo is opgezet om ieder jaar opnieuw zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken zitten we in een situatie dat nieuwe klanten veel minder betalen dan trouwe klanten. Nieuwe klanten profiteren van een dermate grote korting dat het energiebedrijf er geld aan toesteekt. Nou ja, de trouwe klanten van het energiebedrijf betalen dat verlies natuurlijk. Hoe langer je wacht met veranderen, hoe meer teveel je betaalt. 

De visie van Bart en Tom 

“We willen de energiemarkt voorgoed veranderen”

Tom Van Den Bosch en Bart Feyen, co-founders van Energie.be

Vanuit hun onbegrip voor de complexiteit van de huidige markt, de vluchtigheid van de klanten en de omgekeerde logica van klantenbinding, hebben de oprichters van Energie.be het volgende geschreven:

Energie.be is een nieuwe Belgisch groene energieleverancier met één doel: het eenvoudigste contract op de markt aanbieden tegen een zo scherp mogelijke prijs, jaar na jaar.

We bieden, volledig digitaal, energie zonder gedoe aan. Zo brengen we de broodnodige eenvoud en transparantie in een complexe markt

Want Energie is energie. Niets meer, niets minder.

Wil jij nog meer te weten komen over Energie.be? Lees dan zeker ons manifesto.

Artikels die jou ook kunnen interesseren:

Oprichters Energie.be - Bart & Tom
Energie.be

Onze visie op de energiemarkt

Bart Feyen en Tom Van Den Bosch hebben samen 10 jaar in de energiemarkt gewerkt. Zij weten maar al te goed hoe het er aan toe gaat. Wat ze daar zagen was niet ok

Energie.be team in zwart wit
Energie.be

Ga voor een job met meer energie

Een eerlijke en eenvoudige energiesector – da’s onze missie. Ook als werkgever. Lees hier hoe we dat waarmaken en ontdek of werken bij Energie.be jou ook energie geeft.

2 pratende vrouwen aan tafel
Energie uitgelegd

De hoge energieprijzen, wat moet ik doen?

Je hoort het langs alle kanten: de energieprijzen schieten de lucht in. Maar wat is er nu exact aan de hand? En wat kan jij als consument best doen?