maandelijkse factuur

De Tariefcheck: je energiecontract vergelijken is makkelijker dan ooit

Wist je dat 1,2 miljoen Belgische huishoudens jaarlijks zo’n 1.000 euro te veel betalen voor hun energie? Dat blijkt uit de jaarlijkse studie van de CREG (de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas). Deze belangrijke vaststelling konden we niet negeren. “Eerlijkheid boven alles”, en een zo scherp mogelijk tarief voor iedereen, zijn twee van onze kernwaarden. We gingen dus op zoek naar een oplossing voor de vele gezinnen die, zonder het te weten, vastzitten aan dure energiecontracten. Zo ontstond de Tariefcheck: een tool die uitrekent of, en hoeveel, je kan besparen met een nieuw contract bij Energie.be.

Wat is de Tariefcheck? 

Met de Tariefcheck bouwden we een simpele, maar slimme tool waarmee je in een paar klikken weet of je te veel betaalt. Het werkt zo: je uploadt je laatste energiefactuur in pdf-vorm, of je vult zelf je huidige contractgegevens in. Vervolgens doet de Tariefcheck zijn ding. Hij laat direct zien of je kan besparen door over te stappen naar Energie.be, en zo ja: hoeveel. 

De tool geeft een gedetailleerd overzicht: hij zet zowel de besparing voor gas als voor elektriciteit op een rij. Ook de service-sterren, die elke leverancier krijgt van de VREG, nemen we mee in onze vergelijking. Want de kwaliteit van de dienstverlening speelt natuurlijk evengoed een rol.

Energiecontract vergelijken: een slimme zet

Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde energieleverancier, vaak uit gemak. Maar tenzij je koos voor een partij die continu streeft naar de laagste prijs, zijn er intussen waarschijnlijk veel voordeligere opties beschikbaar. De energiemarkt verandert aan een sneltreinvaart, en wat ooit een goede deal was, is dat nu misschien niet meer. Soms lokken leveranciers je namelijk met promoties, maar achterliggend hangen daar vaak dure contracten aan vast. Ook kan het gebeuren dat je gedurende één jaar profiteert van een goedkoop contract en daarna (na je automatische contractverlenging) op een veel prijziger tarief wordt overgezet. 

Om te voorkomen dat je te veel betaalt, is het slim om regelmatig energiecontracten te vergelijken. Daar zijn normaal gezien enkele valkuilen aan verbonden, maar die lost de Tariefcheck voor jou op.

Uniek: vergelijken met je huidige contract

Er zijn best wat vergelijkingssites, maar onze Tariefcheck doet iets bijzonders. In de plaats van het aanbod van andere leveranciers te laten zien, vertrekt deze tool van je bestaande energiecontract. Dit contract vind je nooit tussen het aanbod van de vergelijkingswebsites (omdat je het in het verleden afsloot). Alleen met onze tool zie je dus hoeveel jij persoonlijk bespaart als je overstapt. Dat maakt het een stuk makkelijker om een beslissing te nemen. 

Overstappen zonder rompslomp

Blijk je bij ons heel wat te kunnen besparen, dan kan je klant worden met één druk op de knop. Doordat je een factuur oplaadde in de tool, hebben we je belangrijkste gegevens al. Je hoeft dus niet meer op zoek naar je EAN-codes of andere informatie. We vullen de nodige velden voor jou in, en jij moet enkel nog even dubbelchecken of er niets ontbreekt.  

Je krijgt van ons een eerste bevestigingsmail, met de tariefkaart(en) en de algemene voorwaarden. Vervolgens brengen we Fluvius op de hoogte van jouw keuze, en zetten we het contract bij je huidige leverancier stop vanaf de startdatum van je Energie.be-contract. Zodra dat in orde is, sturen we je opnieuw een mail. Daarna ben je vertrokken voor eenvoud, een 5-sterren klantendienst en een scherp tarief, jaar na jaar. Proficiat!

Ook eens proberen? 

Surf naar de Tariefcheck en ontdek hoeveel je kan besparen.

Artikels die jou ook kunnen interesseren:

goedkoop verhuizen
Geen categorie

Goedkoop verhuizen in 5 tips

Dat een huis of appartement kopen of huren geld kost, spreekt voor zich. Maar ook verhuizen kan nefast zijn voor je bankrekening. Gelukkig zijn er

Energie.be team vacature
Energie.be

Word jij onze nieuwe Customer Succes Agent?

Creëer lange termijn klantenrelaties en help ons de energiemarkt voorgoed veranderen 💥 Energie.be een no-nonsense energieleverancier die zich richt op het vereenvoudigen van de energiemarkt en