Categorieën
Tips & tricks

Terug naar school: hét moment om energie te besparen

Het nieuwe schooljaar betekent niet alleen een terugkeer naar het vaste ritme; het is ook een uitgelezen kans om eens kritisch naar je energieverbruik te kijken. Met deze praktische tips wordt energie besparen makkelijker dan de brooddoos van zoon- of dochterlief vullen.

1. Doe een energie-detox

Maak een frisse start door alle energievreters in huis te identificeren. Zet apparaten volledig uit in plaats van op stand-by. Ga je ‘back to school’-inkopen doen? Neem dan een paar stekkerdozen mee die je kan uitzetten met één knop, of slimme stekkers die je via een app op je telefoon bedient. Die zijn vooral handig voor je eventuele computerkamer of hobbyruimte, die je niet meer continu gebruikt wanneer de vakantie erop zit.  

2. Check je verwarming

Controleer de instellingen van je verwarming. In september kan het al fris zijn, maar als alle gezinsleden terug naar school of aan het werk zijn, hoef je je huis overdag uiteraard niet te verwarmen. En als je dan toch bezig bent: controleer of je tochtstrips moet aanbrengen, bijvoorbeeld onder de deur naar de gang of kelder, zodat er zeker geen warmte verloren gaat. 

3. Was slim

Was kleding op lagere temperaturen en stel je wasmachine zo in dat ze overdag draait, wanneer energie goedkoper is. Moedig je kroost aan om bij thuiskomst hun kleding niet meteen in de wasmand te gooien. Misschien kan je hun broeken of truien luchten in plaats van te wassen, wat je energiefactuur gevoelig verlaagt. Om je wasmachine proper te houden, moet je wel af en toe wat warmer wassen. Dat kan bijvoorbeeld met lakens of handdoeken.

4. Benut daglicht

Maak optimaal gebruik van natuurlijk licht, en zet bureaus bijvoorbeeld dicht bij ramen om minder afhankelijk te zijn van kunstlicht. Dit is niet alleen goed voor je energiefactuur, maar ook voor de ogen van je student(en).

5. Houd de ijskast toe

Als je ‘s ochtends de lunch van je kinderen klaarmaakt, en zeker als ze dat zelf doen, gaat de deur van je ijskast héél vaak open en toe. Hierdoor moet het toestel extra hard werken om op temperatuur te blijven. Om energie te besparen, kan je al je benodigdheden tegelijk uit de ijskast nemen en op het aanrecht zetten. Zo is het makkelijker om de brooddozen te vullen en bespaar je energie.

Maak er een fijne start van het schooljaar van!

Categorieën
Energie.be

Zet jij de energiemarkt op zijn kop als Content Marketeer bij Energie.be?💥

Energie.be is een dynamische energieleverancier die zich richt op het vereenvoudigen van de energiemarkt en het ontzorgen van onze klanten. Dat de stroom die wij aanbieden van 100% groene, Belgische oorsprong is, vinden we meer dan normaal. Met eenvoud en eerlijkheid, daar maken we het verschil.  

We houden van een uitdaging en willen graag de energiemarkt veranderen met onze energie. Jij ook? ⚡ 

Hoe ziet jouw week eruit bij Energie.be? 👇 

Als Content Marketeer bij Energie.be ben je verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van marketing en communicatie die bijdragen aan de groei van ons bedrijf. 💪 

Jouw voornaamste taken?  

  • Het continue creëren, implementeren en optimaliseren van content zal een groot deel van jouw week in beslag nemen: van organic content voor op onze socials, tot e-mails en SEA, van ads die we gebruiken binnen Meta en programmatic tot TikTok video’s. Je denkt mee op onze communicatiestrategie en nieuwe ideeën. Geen idee is te zot! 
  • Het optimaliseren van onze customer journey en website o.b.v. de door jouw verzamelde inzichten. Je denkt na over key momenten en hoe wij hier een belangrijke rol in kunnen betekenen.  
  • Het opzetten van landingspagina’s en marketing flows in Hubspot om zo erg snel nieuwe ideeën te testen. Alsook nadenken hoe we met A/B-testen onze huidige marketing aanpak kunnen verder verbeteren.  
  • De focus van jouw werk zal ook liggen de retentie van onze klanten. Welke ideeën kunnen we implementeren om ervoor te zorgen dat onze klanten loyaal blijven? 

Wat zoeken wij in onze nieuwe Content Marketeer? 🤔  

  • Je hebt een relevante werkervaring achter de rug van minstens 3 jaar.  
  • Verschillende advertisingkanalen zoals sociale media, e-mailmarketing en display advertising zijn jou niet onbekend. 
  • Je bent creatief ingesteld en denkt out of the box. Experimenteren met nieuwe kanalen, zoals TikTok, is voor jou een leuke uitdaging.  
  • Communicatief vaardig in het Nederlands, zowel spreken als schrijven.  
  • Je bent resultaat- en doelgroepgericht. Gestructureerd tewerk gaan is een must om een overzicht over de verschillende campagnes te bewaren. 
  • Als Content Marketeer bij Energie.be heb je een echte hands-on mentaliteit 

Zo geven we jou energie 🤘 

Zou het je voldoening geven om een duurzaam, nieuw merk te laten groeien samen met een hecht team vol energie? Dan zijn deze extra’s mooi meegenomen: 

  • ‘n fulltime job met veel verantwoordelijkheid 
  • een vast contract (van onbepaalde duur) met een competitief loonpakket en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, thuiswerkvergoeding, gsm abonnement, internet@home, groepsverzekering… 
  • een hip kantoor vlakbij Brussel-Noord met de mogelijkheid om hybride te werken (ma & do samen op kantoor, de rest kies je zelf) 
  • een ontwikkelingstraject op maat van jouw ambitie 
  • groeikansen om je verder te ontplooien en jouw talenten te ontdekken in een startup die klaar staat voor 🚀 
  • heel wat afterworks en team activiteiten. 

Zin in een job met meer Energie.be? 🌞 

Simpel: Stuur je CV naar jobs@energie.be of upload ‘m via het formulier hieronder. En wie weet, tot binnenkort!